Kies voor een tuinontwerp dat aansluit op de behoefte van de doelgroep

Vaak wordt een tuin aangelegd met de gedachte dat deze mooi moet zijn. De visie van WaardKracht is toegespitst op het idee dat de tuin vooral moet aansluiten op de doelgroep waarvoor die gebruikt gaat worden. Wij maken tuinontwerpen voor diverse zorginstellingen en zetten de gebruiker voorop.

Veiligheid
Vaak betreft dat instellingen met jongeren die extra begeleiding nodig hebben. Voor deze doelgroep is buiten spelen heel erg van belang om zich te ontladen. De veiligheid in de tuin is dan een essentieel aandachtspunt. Zo moet het aanplanten van giftige planten vermeden worden en soms ook het contact met andere kinderen of groepen. Daar worden in het ontwerp speciale voorzieningen voor meegenomen.

Beleving
Tevens hebben we instellingen waar dementerende ouderen wonen. Ook voor hen moet het tuinontwerp aansluiten bij hun beleving. Routing is belangrijk. Geen doodlopende paadjes, want anders ontstaat er paniek. We vermijden afstapjes en opstapjes, houden rekening met het gebruik van rolstoelen en kiezen voor een valdempende ondergrond. Op deze manier proberen we in het proces mee te denken vanuit de doelgroep en de intensiviteit van het gebruik van de tuin.

 

Lees ook:


Wilt u meer informatie?

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag? Neem dan contact op met Arie of Paulus van der Ree of vul onderstaand formulier in.

Arie van der Ree
aivanderree@waardkracht.nl
06 3718 0221

Paulus van der Ree
pavanderree@waardkracht.nl
06 3629 6142

WaardKracht groenadvies & realisatie - Singel 12 - 3297 BV Puttershoek - 078 3030270 - info@waardkracht.nl